Ikon för SearchAgent
Bli meddelad

Ta emot uppdateringar av liknande hem direkt.

Ikon för SearchAgent
Bli meddelad

Ta emot uppdateringar av liknande hem direkt.

Ikon för SearchAgent
Bli meddelad

Ta emot uppdateringar av liknande hem direkt.

Ikon för SearchAgent
Bli meddelad

Ta emot uppdateringar av liknande hem direkt.

Hitta ledig hyresbostad i Göteborg på Rentumo

Upptäck Göteborg - hitta en ledig hyresbostad på Rentumo. Vi erbjuder ett stort utbud av hyresbostäder i Göteborg med omnejd, från både privata och kommunala hyresvärdar. Genom att använda våra privata hyresvärdar kan du undvika bostadskön och enkelt hitta din drömbostad i Göteborg.

Med vår hjälp kan du säkert, tryggt och smidigt hitta en lägenhet, ett rum, ett hus eller en stuga att hyra. Varje månad uppdaterar vi vår databas med tusentals nya annonser på lediga bostäder runt om i Sverige, så du kan vara säker på att hitta det du söker hos oss.

Student söker boende? Låt oss guida dig bäst möjligt

Letar du som student efter boende? Låt oss guida dig till det bästa alternativet nära Humanisten och centrum för många av disciplinerna på Göteborgs Universitet. Vi har ett brett utbud av studentbostäder och rum tillgängliga för både nya och befintliga studenter i Göteborg.

Genom att välja oss kan du hitta studentboenden och rumskompisar som passar dina behov och din budget. Oavsett om du söker en egen lägenhet eller en delad lägenhet med andra studenter kan vi hjälpa dig att hitta den perfekta lösningen för dig. Så låt oss hjälpa dig att hitta ditt nya hem i Göteborg!

Så enkelt hittar du din bostad att hyra i Göteborg

Att hitta en bostad att hyra i Göteborg kan vara en tidskrävande och energikrävande process, oavsett om du stöter på problem med utbudet, bostadskön eller hyreskostnaderna. Men på Rentumo har vi gjort det enklare för dig genom att erbjuda digitala verktyg och tjänster som underlättar sökandet.

Genom att använda våra digitala verktyg och tjänster kan du enkelt söka efter tillgängliga bostäder, filtrera efter dina önskemål och kriterier, och få notifieringar om nya bostäder som matchar dina preferenser. Så låt oss hjälpa dig att hitta din nästa bostad i Göteborg på ett enkelt och bekvämt sätt genom att använda Rentumo.

Precisera din sökning med våra filtreringsmöjligheter

Rentumo erbjuder olika typer av hyresbostäder i Göteborg, och genom att använda våra filtreringsmöjligheter på vänster sida av sidan kan du enkelt precisera din sökning. Du kan filtrera efter lägenheter, rum, hus och stugor i Göteborg, och därmed hitta precis den typ av bostad du söker.

Filtreringsalternativen inkluderar kategori, pris, storlek, antal rum, minsta hyresperiod, inflyttningsdatum och mer. Genom att använda dessa verktyg kan du enkelt hitta de bostäder som passar dina behov och preferenser. Så börja din sökning på Rentumo idag och använd våra filtreringsmöjligheter för att hitta din drömbostad i Göteborg!

Använd dig av Rentumo Bostadsbevakning

När du har preciserat din sökning på Rentumo, rekommenderar vi att du aktiverar vår bostadsbevakningstjänst. Genom att skapa en gratis bostadsbevakning får du automatiskt e-postmeddelanden så fort en ledig hyresbostad i Göteborg som matchar din sökning publiceras.

När du skapar din bostadsbevakning kan du ange dina sökkriterier, som storlek, hyra och antal rum. Varje gång en ny annons läggs upp som matchar dina sökkriterier kommer du att få en notifiering via e-post.

Genom att använda vår bostadsbevakningstjänst kan du enkelt hålla dig uppdaterad om nya lediga hyresbostäder i Göteborg, utan att behöva lägga all din tid på att söka efter dem själv. Så aktivera din bostadsbevakning på Rentumo idag och få ett steg närmare din drömbostad i Göteborg!

Vart i Göteborg ska jag bo?

Hyresmarknaden i Göteborg blir allt mer konkurrenskraftig och det kan vara svårt för många att hitta hyresbostäder, särskilt i de centrala delarna av staden. Om du funderar på var i Göteborg du vill söka bostad och helst vill vara i stan, kommer du att ha närhet till allt: Brunnsparken, Avenyn, Centralstationen, Chalmers och Göteborgs Universitet. Du kan också alltid hoppa på närmaste spårvagn som tar dig dit du vill. Förutom att bo mitt i stan finns det olika områden i Göteborg som kan vara av intresse för dig.

Det tar oftast flera år att få en bostad i de populära områdena i innerstan, som Majorna, Kungsladugård och Masthugget.

Det är betydligt enklare att hitta en bostad att hyra för den som söker i ytterområden som Hisings Backa, Hisingen, Angered, Bergsjön och Kortedala.

Ett annat alternativ kan vara att hålla utkik efter hyresbostäder i andra närliggande städer som ett alternativ. På Rentumo hittar du många hyresbostäder i bland annat Borås, Halmstad och Trollhättan.

Sök på områden för att hitta din bostad att hyra i Göteborg

På Rentumo kan du söka efter bostäder i specifika områden, eller så kan du använda kartfunktionen för att se bostäder i ett större geografiskt område. Det ger dig en bra överblick över utbudet och priserna i olika områden - vem vet, du kanske hittar något du älskar även om det inte är det område du först hade tänkt dig. Genom att titta på olika typer av hyresbostäder ökar du dina chanser att hitta en bostad att hyra ännu snabbare.

Bostadskö för att hyra en bostad i Göteborg?

På Rentumo kan du söka efter lediga hyresbostäder i Göteborg utan att behöva ställa dig i bostadskö, eftersom vi har många annonser upplagda av både privatpersoner och hyresvärdar. Ingen köpoäng behövs, men det gäller att vara snabb eftersom det är först till kvarn som gäller. Detta ger dig en bättre chans att hitta boende i Göteborg.

Precis som i andra större svenska städer krävs det vanligtvis att man ställer sig i bostadskö för att hyra en bostad i Göteborg. Men att bara stå i kö räcker oftast inte, det är viktigt att vara aktiv i sin sökning.

Ett tips när man söker efter bostad i Göteborg är att titta efter kontaktinformation i trapphusen där man vill bo. Hyresvärden är skyldig att ange kontaktinformation här, vilket kan hjälpa dig att hitta bostad i Göteborg.

Spårvagn i Göteborg

Är det din första gång att söka bostad i Göteborg? Eller är det din första gång att använda Rentumo i Göteborg? "Ett varv runt jorden", så långt går Göteborgs blå-vita spårvagnar varje dag. Faktum är att staden har Nordens längsta och mest utbyggda spårvagnssystem, och det är med spårvagnen man lätt tar sig runt i landets näst största stad.

Extra kul är att en biljett på linje 11 utanför centralen tar dig till färjeläget Saltholmen på en halvtimme. Härifrån kan man hoppa på skärgårdsbåten ut till västkustens vackraste öar.

En promenad på kullerstensgatorna i pittoreska Haga är ett måste. Här finns goda lunchställen och caféer aldrig långt borta.

Nöjeslivet, shopping och den goda maten i Göteborg

Den som vill uppleva allt Göteborg har att erbjuda kan se fram emot en fantastisk stad full av nöjesliv, shopping och god mat. Här finns något för alla smaker!

Café Husaren är en klassisk favorit som lockar med världens största kanelbullar. Fisk och skaldjur står på flera av stadens restaurangers meny, och på anrika Feskekörka kan man hitta lokala delikatesser från havet. Saluhallen på Kungstorget är också väl värt ett besök, med spännande och god mat från hela världen.

Musikälskare kommer att älska Göteborg, där artisten Håkan Hellström är kung. Med nästan 70 000 åskådare på ett fullsatt Ullevi 2016 blev han den artist som dragit störst publik i Sverige någonsin. En staty av honom har föreslagits som ersättning för "kopparmärra" (Karl IX till häst) på Kungsportsplatsen, som är slutmålet efter en promenad längs paradgatan Avenyn.

Nöjesparken Liseberg och Universeum är perfekta för en dag med familjen, och för shoppingentusiaster finns Nordstan och NK. För unika, mindre butiker bör man ta sig till området kring Magasinsgatan för att hitta sina favoriter. Design- och inredningsintresserade får inte missa trendiga Artilleriet på Grönsakstorget. Om man stannar innanför stadsvallarna finner man det ursprungliga Göteborg, med ett sjudande nöjesliv och fantastisk shopping.

Kontakta din hyresvärd för att hyra bostad i Göteborg

När du letar efter bostäder att hyra i Göteborg på Rentumo och hittar en som du är intresserad av, måste du ha full åtkomst för att kunna kontakta hyresvärden. Det är viktigt att du tänker på att det är många som står i bostadskö och söker efter hyresbostäder i Göteborg, så när du kontaktar hyresvärden är det bra att tänka som om du söker ett jobb. För att öka dina chanser att hitta en bostad är det viktigt att du är snabb och tar kontakt med hyresvärdarna.

Hittar du kanske inte det du söker?

Har du inte hittat den perfekta bostaden du söker i Göteborg, eller kanske hittat en som är större än vad du behöver? Då kan en bra och ekonomisk lösning vara att hyra ut ett eller flera rum samtidigt som du hyr själva bostaden. På så sätt kan du bli hyresvärd samtidigt som du har hittat din drömbostad i Göteborg.

Med Rentumo har du även tillgång till vårt digitala hyreskontrakt som hjälper dig att skapa ett juridiskt korrekt hyresavtal, samt ett digitalt besiktningsprotokoll som du kan använda vid både inflyttnings- och utflyttningsbesiktning.

FAQ
Hyrorna i Göteborg varierar beroende på läget, storleken och standarden på lägenheten. Generellt sett kan en etta kosta från cirka 5000 kronor per månad och en fyra från cirka 10 000 kronor per månad.
De vanligaste kraven för att hyra en lägenhet i Göteborg är att ha fast inkomst, inga betalningsanmärkningar och referenser från tidigare hyresvärdar. Vissa hyresvärdar kan också kräva en deposition eller en kreditupplysning.
Ja, det finns möblerade lägenheter tillgängliga för uthyrning i Göteborg. Dessa lägenheter kan vara lite dyrare än omöblerade lägenheter, men kan vara en bra lösning om du behöver boende under en kortare period eller om du inte vill köpa möbler själv.

Filter

Fastighetstyp
  • Pris
  • Upp till 30 000 kr
Rum
  • Storlek
  • Minst 1
Möblering
Bekvämligheter
Logo Close
Ikon för startsida