Ikon för SearchAgent
Bli meddelad

Ta emot uppdateringar av liknande hem direkt.

Ikon för SearchAgent
Bli meddelad

Ta emot uppdateringar av liknande hem direkt.

Ikon för SearchAgent
Bli meddelad

Ta emot uppdateringar av liknande hem direkt.

Ikon för SearchAgent
Bli meddelad

Ta emot uppdateringar av liknande hem direkt.

Hitta ledig hyresbostad i Stockholm på Rentumo

Välkommen till vår sida för att hitta tillgängliga hyresbostäder i Stockholm. Vi har samlat alla bostäder från privata, kommunala och kommersiella hyresvärdar på ett ställe för att göra det enklare för dig att söka efter en ny bostad, både online och offline.

Vi specialiserar oss på hyresbostäder och på vår hemsida, Rentumo, kan du enkelt hitta din nästa bostad oavsett om du letar efter lägenheter, rum, hus eller stugor att hyra i hela Sverige.

För att göra din bostadsjakt ännu smidigare erbjuder vi användbara översikter över olika kategorier av bostäder, som exempelvis rumskompis, seniorboende och möblerade lägenheter.

Om du är student och letar efter bostad i Stockholm kan du besöka vår studentsida med lägenheter som är speciellt utformade för studenter.

Att hitta en ny bostad kan vara en lång och krånglig process, särskilt i större städer där efterfrågan är hög. Hyresmarknaden är ständigt föränderlig, och människor letar efter nya bostäder av olika skäl, som att byta jobb eller relationer.

På Rentumo har vi samlat alla tillgängliga bostäder på ett ställe, så att du slipper leta runt på olika annonser och webbsidor. Vi erbjuder hyreslägenheter från både stora privata hyresvärdar och mindre värdar, och du kan till och med hitta rum och hus att hyra.

Så hittar du hyresbostad snabbt och enkelt i Stockholm

Letandet efter en hyresbostad kan vara en utmanande och tidskrävande uppgift. Hos Rentumo erbjuder vi verktyg för att göra din sökning efter en lägenhet eller ett rum att hyra i Stockholm enklare och mer relevant.

Filtrera din sökning med våra filteralternativ

För att göra din sökning mer specifik kan du använda våra filteralternativ på sidan. Välj vilken typ av bostad som passar dig bäst, oavsett om det är en lägenhet, ett rum eller ett hus. Du kan också filtrera listan efter hyra, storlek och andra kriterier som är viktiga för dig.

Aktivera bostadsbevakning för att inte missa nya tillgängliga bostäder

Eftersom utbudet av lediga hyresbostäder i Stockholm är begränsat är det viktigt att vara uppdaterad. Med vår bostadsbevakningstjänst kan du skapa en bevakning för din sökning och få meddelanden när nya bostäder som matchar dina kriterier blir tillgängliga. Om du vill ha full tillgång till kontaktdetaljer för hyresvärdar i Stockholm kan du köpa en prenumeration.

Bostäder i Stockholm som uthyres av privata hyresvärdar

Rentumo har ett stort utbud av hyresbostäder som uthyres av privata hyresvärdar i Stockholm. Vi ser till att alla annonser är äkta och pålitliga så att du kan känna dig trygg när du söker efter en bostad. Genom att inkludera privata hyresvärdar kan vi öka utbudet av lediga hyresbostäder i Stockholm och hjälpa dig att hitta din drömbostad snabbare. Hos privata hyresvärdar är det oftast inte kösystem som gäller, vilket kan underlätta din sökning ytterligare.

I vilket område i Stockholm ska du söka efter en ledig hyresbostad?

Vilket område i Stockholm passar dig och din hyresbostad?

Stockholm anses vara en av världens vackraste huvudstäder, med närheten till vattnet och den välbevarade medeltida stadskärnan. Varje år besöks staden av över en miljon turister, och inte minst Gamla Stan med anor från 1200-talet är en populär destination.

Men det är inte bara turistattraktionerna som lockar, utan också de pittoreska hyresrätterna som finns i området. De kullerstensbelagda gatorna lockar med charmiga butiker och caféer i historiska byggnader.

För att ge dig bästa möjliga information om Stockholm, vill vi berätta om några av de fina områdena där man kan hitta hyresbostäder. På Rentumo kan du söka efter lediga bostäder i områden som Södermalm, Östermalm, Vasastan och många fler. Oavsett om du vill bo nära stadens puls eller söker en lugnare miljö, så kan vi hjälpa dig att hitta rätt område för din hyresbostad i Stockholm.

Olika perioder i ditt liv kräver olika typer av lediga hyresbostäder

Om du är ung och vill vara mitt i stadens puls är det centralt i Stockholm som gäller. Här finns allt från små studentlägenheter till moderna lägenheter med närhet till både nöjen och arbete. Men när livet går vidare och familjen växer kan det vara bättre att söka sig till förorterna, där det ofta finns större bostäder till lägre pris. Och varför inte gå ihop med vänner eller skapa ett kollektiv för att dela på kostnaderna och hitta en rymligare bostad?

Men var ska man leta? Vi på Rentumo tipsar om att hålla utkik i angränsande kommuner till Stockholm, där hyrorna ofta är mer överkomliga. Södertälje och Uppsala är exempel på platser som kan vara värda att kolla in. Följ oss också gärna på Facebook och Instagram för att hitta lediga hyresbostäder i Stockholm och för att få tips och inspiration kring bostadsliv.

Sök bostad med en eller flera vänner

Det kan också vara en bra idé att prata med vänner och bekanta om deras erfarenheter av olika områden i Stockholm. Fråga gärna vad de uppskattar med att bo på en viss plats och vilka önskemål som uppfylls där. På så sätt kan du få en bättre bild av vad som passar dig och din livsstil. Och kom ihåg – vi på Rentumo finns alltid här för att hjälpa dig hitta den perfekta bostaden i Stockholm!

Här hittar du de traditionella stadsdelar i Stockholm

Rentumos utbud av hyresbostäder i Stockholm är stort och omfattande. Vi vet att olika stadsdelar passar olika personer, och därför har vi samlat lediga hyresbostäder i flera av Stockholms mest populära områden, såsom Södermalm, Norrmalm, Kungsholmen, Östermalm och Bromma. Genom våra söksidor kan du enkelt hitta den perfekta bostaden för dig i det område du är intresserad av.

  • Södermalm är en av Stockholms mest charmiga och levande stadsdelar, och många drömmer om att bo här. Vi på Rentumo har samlat ett brett utbud av olika typer av lediga hyresbostäder på Södermalm och i andra stadsdelar i Stockholms län, så att du kan hitta det som passar just dig.
  • Norrmalm är en annan populär stadsdel med sina pulserande affärskvarter och vackra stränder längs Mälaren. Här kan du promenera hem till din nya hyresbostad, stanna till längs vägen för att köpa en present på NK eller hämta upp teaterbiljetterna till kvällens föreställning på Dramaten.
  • Kungsholmen är en av de fyra centrala stadsdelarna i Stockholm, belägen på en ö i östra delen av Mälaren. Det är en vacker stadsdel vid vattnet och blandar det söta och salta med sin historiska miljö.
  • Östermalm är en stadsdel för den som vill ha det lyxigt och njuta av allt från lyxiga butiker till fina restauranger på Stureplan. En härlig promenad runt hamnen är också ett måste.
  • Bromma är en stadsdel belägen i Västerort och är också känd som trädgårdsstaden på grund av sin härliga natur. Här hittar du fortfarande närheten till innerstaden samtidigt som du kan njuta av den fina naturen och grönområdena.

Oavsett vad du söker i en hyresbostad i Stockholm, kan Rentumo hjälpa dig att hitta det du letar efter. Besök våra söksidor eller följ oss på Facebook och Instagram för att hitta din drömbostad idag.

Möjligheter att hyra bostad utanför Stockholm

Om du söker efter en hyresbostad kan det vara värt att leta utanför Stockholm i grannkommuner eller grannstäder. Även om det kan ta lite längre tid att pendla så ökar du dina chanser att hitta något snabbare, och ofta till en lägre hyra.

Transportmöjligheter i Stockholm

Stockholm har en väl utbyggd kollektivtrafik med bussar, tunnelbana, pendeltåg, båtar och spårvagnar som tar dig från förort till centrala Stockholm på en rimlig tid. Om du föredrar att ha en egen bil eller cykel, så satsas det hela tiden på att göra staden mer framkomlig. Eftersom stora delar av Stockholms län består av olika öar så kan en del av din pendling ske över broar eller med båt, vilket ger en unik känsla.

Stockholm är en fantastiskt vacker stad, tack vare sina många vattendrag, men det kan också bli problematiskt vid vinterväder och halka, vilket kan orsaka längre restider.

Om du inte hittar en bostad att hyra i Stockholm

Om du inte hittar den hyresbostad du söker, eller om du har blivit intresserad av en större bostad, så kan en lösning vara att hyra ut ett eller flera rum. Du kan skapa bostadsannonser på Rentumo och hitta hyresgäster helt gratis. Förutom att du hittar en hyresgäst kostnadsfritt på Rentumo, så kan du också använda våra digitala tjänster kostnadsfritt, vilket gör uthyrningsprocessen enklare och smidigare.

Vi erbjuder också ett digitalt hyreskontrakt som hjälper dig att skapa ett juridiskt korrekt kontrakt, och ett digitalt besiktningsprotokoll för inflyttnings- och utflyttningsbesiktningar.

FAQ
Den genomsnittliga hyran för en etta i Stockholm ligger på cirka 9 000 - 12 000 kronor i månaden.
Ja, det finns möblerade lägenheter att hyra i Stockholm, men de är oftast dyrare än omöblerade lägenheter.
De mest eftertraktade områdena för bostadsuthyrning i Stockholm inkluderar Östermalm, Vasastan, Södermalm och Kungsholmen.

Filter

Fastighetstyp
  • Pris
  • Upp till 30 000 kr
Rum
  • Storlek
  • Minst 1
Möblering
Bekvämligheter
Logo Close
Ikon för startsida