Ikon för SearchAgent
Bli meddelad

Ta emot uppdateringar av liknande hem direkt.

Ikon för SearchAgent
Bli meddelad

Ta emot uppdateringar av liknande hem direkt.

Ikon för SearchAgent
Bli meddelad

Ta emot uppdateringar av liknande hem direkt.

Ikon för SearchAgent
Bli meddelad

Ta emot uppdateringar av liknande hem direkt.

Så hittar du enkelt och smidigt hyresbostäder i Uppsala

När du söker efter hyresbostäder i Uppsala kan Rentumo erbjuda flera tusen unika annonser med lediga bostäder. Vi samlar även in bostadsannonser från andra betydande sajter så att du kan hitta din perfekta bostad på ett smidigt och enkelt sätt. Genom att ange dina önskemål här på sidan kan du se alla tillgängliga hyresbostäder i Uppsala just nu, utan att behöva ställa dig i kö. Eftersom vi samarbetar med både kommunala och privata hyresvärdar finns det stor möjlighet att hitta en passande bostad att hyra i Uppsala genom Rentumo.

Sök hyresbostad som studerande i Uppsala

Söker du som student en hyresbostad i Uppsala? Då är Rentumo sidan för dig. Vi har ett stort utbud av studentbostäder i Uppsala och du kan enkelt söka direkt på vår sida. Här kan du hitta allt från egna lägenheter till delade bostäder som passar just dina behov. Det finns även möjlighet att söka inneboende hos privatpersoner eller hos de olika nationerna i Uppsala.

Uppsala är känt som ett universitetsmecka och har en lång tradition av att ta emot studenter. Att bo nära Uppsala universitet, Domkyrkan och slottet är populärt och det finns många vackra gamla hus längs med Fyrisån som rinner genom staden. Om du vill bo lite utanför stadskärnan finns det levande förorter, till exempel Gottsunda, där du kan få närhet till både natur och stadsliv. Uppsala har allt man kan önska av en stad, med ett stort utbud av kultur, nöjen och shopping. Universitetet och studentlivet präglar staden, så du kommer garanterat att trivas som student i Uppsala.

Hyr bostad utanför och pendla till Uppsala

Planerar du att pendla från din hyresbostad? Då är du inte ensam. Faktum är att Uppsalas invånare under natten är större än under dagen. Många Uppsalabor pendlar dagligen främst till Stockholm för att arbeta. Uppsalas lokaltrafik, UL, samarbetar med sitt motsvarande företag i Stockholms län, SL, och erbjuder gemensamma månadskostnader. Men om du inte tänker ta pendeltågen dagligen kan det också vara värt att undersöka priset på biljetter från konkurrenter som SJ och olika företag som erbjuder pendelbussar.

Ta dig till och runt i Uppsala

Att ta sig till Uppsala är enkelt med bil, buss eller tåg. För dig som föredrar flyg kan du landa på Arlanda i Stockholm och ta tåget vidare till Uppsala.

När du väl är i Uppsala är det enkelt att ta sig runt. Staden är känd som en cykelstad och har blivit utnämnd till Sveriges bästa cykelfrämjarkommun fyra år i rad (senast 2021). Det finns många gång- och cykelvägar att utforska.

Sevärdheter och aktiviteter finns på bekvämt gångavstånd. Dessutom finns det stadsbussar att ta dig runt med och många av dessa är hybridbussar som kör på el längs sträckor.

Att bo i Uppsala

Uppsala är den fjärde största kommunen i Sverige sett till befolkning, och även en av landets största studentstäder. Här finner du Uppsala universitet, grundat 1477, som är Nordens äldsta universitet. Dessutom finns här SLU, Sveriges Lantbruksuniversitet. Uppsala län är även hem för flera myndigheter och akademiska institutioner såsom Institutet för språk och folkminnen, Läkemedelsverket, Livsmedelsverket, Nordiska Afrikainstitutet, Statens veterinärmedicinska anstalt, Sveriges Geologiska Undersökning och Akademiska sjukhuset.

Det vackra Uppsala

Staden är full av vackra gamla byggnader och har särskilt i de centrala stadsdelarna lyckats bevara en kulturhistorisk byggnadsstil, vilket kan ses i både bostadshus och offentliga byggnader.

Först under tidigt 1900-tal blev villaförstäderna en del av Uppsala, då områdena i Kåbo gärde och i yttre Svartbäcken började byggas. Senare kom de sydvästra delarna av Uppsala att få en förortskaraktär, med vackra naturområden, där det tydligaste exemplet är Gottsunda. Men eftersom Uppsala har en ständigt ökad inflyttning så planeras hela tiden byggande av fler hyresbostäder i området.

Natur och friluftsliv i Uppsala

Uppsala kan erbjuda både storstadsliv och naturupplevelser. Som boende i Uppsala har du enkel tillgång till frodiga ängar, lövskogar och djupa skogspartier. Du kan prova på spännande kanotäventyr eller utmana dig själv på mountainbike-leder. Staden har flera vackra naturområden och många av dem är tillgängliga för personer med funktionsnedsättningar.

Olika naturområden och friluftsaktiviteter

Uppsala erbjuder en mängd olika friluftsområden där du kan njuta av naturen året om, som Hammarskog, Fjällnora och Sunnersta. Sommartid kan du ta del av ett brett utbud av aktiviteter som bad, fiske, långa motionsspår, fågelskådning, kanotpaddling och mycket mer.

En del områden har till och med äventyrsbanor, klätterväggar och andra spännande aktiviteter.

Vintertid finns det möjligheter till både skidåkning och skridskoåkning, eftersom skridskobanor och skidspår plogas och underhålls. Sunnerstabacken erbjuder dessutom utförsåkning i skidbackar med lift.

Om du gillar att vandra finns det många vandringsleder i Uppsala, som Årummet, Upplandsleden, Linnéstigarna och Gula stigen. Många av vandringslederna ligger i närheten av staden, så du kan snabbt ta dig ut i naturen.

Uppsala har också flera säkra och lättpaddlade kanotleder, som Fyrisån som börjar i Vattholma och slutar i centrum av staden. En annan alternativ är Kolarmoraåns kanotled, som sträcker sig över 18 km.

Bevaka lediga bostäder i Uppsala

Du kan hitta alla sorters hyresbostäder på Rentumo, och du kan även söka efter specifika storlekar och hyresperioder samt bevaka alla annonser med ett bevakningsmail. Rentumo kan underlätta din bostadsjakt genom att erbjuda en så kallad bostadsbevakningstjänst.

Vi söker efter de senaste hyresannonserna åt dig och skickar dem direkt till din inkorg så ofta som du vill. Allt du behöver göra är att skapa en gratis bostadsbevakning där du kan ange sökkriterier precis som när du aktivt söker bostad i Uppsala, och du får endast mail när vi har något som passar dig. Det bästa är att det är en gratis tjänst!

Nyttiga länkar till en lyckad jakt på hyresbostäder i Uppsala

Upsala Nya Tidning och Uppsalatidningen är två lokaltidningar i Uppsala som tillsammans med SR och SVT ger omfattande nyhetsbevakning av området. Det kan vara bra att läsa områdesbeskrivningar innan du bestämmer dig för var du vill bo. En annan bra sökresurs är Uppsalas kommuns webbplats där du kan hitta information om stadskartor med bostäder, cykelvägar och parkeringsplatser. Dessa resurser kan vara till stor hjälp för en lyckad jakt på hyresbostäder i Uppsala.

Jobba i Uppsala

En bra anledning att överväga att flytta till en hyresbostad i Uppsala är möjligheten att hitta jobb i staden. Det finns många stora och etablerade företag här, vilket ger en hel del arbetstillfällen. Uppsala brukade vara känt som en industristad, eftersom det fanns många betydande industrier här mellan 1860 och 1960.

Dessutom har staden flera viktiga myndigheter, såsom Institutet för språk och folkminnen, Läkemedelsverket, Livsmedelsverket, Nordiska Afrikainstitutet, Statens veterinärmedicinska anstalt och Sveriges Geologiska Undersökning. Uppsala har även två universitet, Uppsala universitet och Sveriges lantbruksuniversitet, vilket ger möjligheter till både utbildning och forskning.

Få kontakt med hyresvärdar i Uppsala

När du hittar en bostad i Uppsala som du är intresserad av på Rentumo kan det krävas att du köper full tillgång för att kunna kontakta uthyrarna. Eftersom det är många som är intresserade av samma bostäder är det viktigt att vara snabb och att presentera dig själv på ett professionellt sätt.

Om du har hittat en hyresbostad som är större än vad du behöver kan du enkelt bli en hyresvärd genom att hyra ut de oanvända rummen på Rentumo och hitta en eller flera hyresgäster helt gratis.

Varför bo i Uppsala?

Varför välja att bo i Uppsala? Varje år flyttar ungefär 4000 personer till staden, lockade av jobbmöjligheter och studier. Men Uppsala erbjuder så mycket mer än så. Staden har ett perfekt läge med endast 18 minuter till Arlanda och 30 minuter till Stockholm. Dessutom är avstånden inom Uppsala korta vilket gör det enkelt att ta sig runt till fots eller på cykel.

Trots att Uppsala är en av Sveriges äldsta städer är det idag en modern stad med en småstadskänsla. Här finns ett rikt kulturliv, ett brett utbud av shopping, restauranger och evenemang. Så varför inte leta efter lediga bostäder i Uppsala och uppleva allt som staden har att erbjuda?

Vilket område i Uppsala är bra att bo i?

Om du söker efter en bostad i Uppsala har du flera härliga områden att välja mellan. Ett av dessa områden är centrala Uppsala, till exempel Rosendal. Om du väljer att bo här, kommer du ha Akademiska sjukhuset och stadens två universitet precis i närheten, samt Uppsala Science Park på promenadavstånd. Till centrum tar du dig på bara några minuter med cykel.

Luthagen är också ett vackert område att bo i, där många akademiker och studenter bor. Ett annat område är Svartbäcken, som är populärt för sitt bad och evenemangscenter Fyrishov.

Ekeby och Eriksberg är också områden utanför centrum som ligger nära stora grönområden. I Årsta finns det gott om villor och bostadsrätter, en stor park och närhet till både skog och en 4H-gård.

Andra trevliga områden för dig som vill bo nära naturen är Tunaberg och Fålhagen.

FAQ
Genomsnittliga hyreskostnader för en lägenhet i Uppsala är cirka 8 000-10 000 kronor per månad.
Ja, områden som är särskilt populära för att hyra bostad i Uppsala är Gottsunda, Flogsta, Sävja och Kungsängen.
Vanligtvis behöver man en giltig legitimation, ett anställningsavtal och en kreditupplysning för att hyra en lägenhet i Uppsala.

Filter

Fastighetstyp
  • Pris
  • Upp till 30 000 kr
Rum
  • Storlek
  • Minst 1
Möblering
Bekvämligheter
Logo Close
Ikon för startsida