Ikon för SearchAgent
Bli meddelad

Ta emot uppdateringar av liknande hem direkt.

Ikon för SearchAgent
Bli meddelad

Ta emot uppdateringar av liknande hem direkt.

Ikon för SearchAgent
Bli meddelad

Ta emot uppdateringar av liknande hem direkt.

Ikon för SearchAgent
Bli meddelad

Ta emot uppdateringar av liknande hem direkt.

Hyresbostäder i Linköping på Rentumo

Letar du efter en hyresbostad i Linköping? Rentumo erbjuder ett stort utbud av bostäder att hyra, både bostadsrätter och hyresrätter, i hela Linköpings kommun. Vi gör det enkelt och tryggt för dig att söka efter din drömbostad och hitta ett hem i Sveriges åttonde största tätort.

Vi uppdaterar våra annonser dagligen från både kommunala och privata hyresvärdar och vårt mål är att bidra till en säkrare hyresmarknad där både våra hyresvärdar och hyresgäster känner sig trygga i sin sökning.

Att hyra en bostad i Linköpings kommun

Att hitta en hyresbostad i Linköpings kommun kan kännas krångligt och som hyresgäst är det inte alltid lätt att veta var eller hur man ska börja leta efter en bostad. Konkurrensen om bostäder i Linköping är hög, särskilt då det är en studentstad, men det är inte omöjligt att hitta en hyresbostad och det finns olika sätt att gå tillväga. Det är viktigt att aktivt söka bostad hos olika hyresvärdar i Linköping.

På Rentumo har vi ett stort utbud av hyresbostäder i Linköping, inklusive lägenheter, rum, hus och stugor. Om du söker efter något specifikt, kan du till exempel hitta översikt över studentbostäder och rum för uthyrning hos rumskompisar hos oss.

Olika typer av hyresbostäder i Linköping

Olika sorters hyresbostäder finns tillgängliga i Linköping för alla smaker - oavsett om du är student eller söker seniorboende. Vi har ett stort urval av hyresbostäder, inklusive lediga lägenheter, hus, stugor och rum som inneboende på vår portal. Förutom bostäder finns det mycket att upptäcka i staden, med en levande stadskärna där du har nära till allt.

Om du vill bo centralt kan Innerstaden eller Vasastaden vara lämpliga alternativ. För dem som vill undvika stadspulsen kan Malmslätt eller Skäggetorp vara av intresse. I Linköping är det enkelt att ta sig runt med kollektivtrafik och på cykel.

Funderar du på att undersöka alternativa boenden i närbelägna städer kan du också hitta en mängd olika hyresbostäder i Norrköping, Motala och Finspång.

Student vid Linköping Universitet

Ska du börja studera vid Linköpings universitet eller är du redan student och behöver hitta en bostad i Linköping? Rentumo erbjuder ett brett utbud av hyresbostäder som är perfekta för studenter. Genom att följa oss på Facebook kan du hålla dig uppdaterad om bostadssituationen i Linköping och i hela Sverige.

Bevaka hyresbostäder i Linköping

Rentumo hjälper dig att aldrig missa din drömhyresbostad i Linköping. Eftersom det är hög konkurrens om hyresbostäder i staden är det viktigt att agera snabbt och effektivt när en ledig bostad dyker upp. Därför erbjuder vi en kostnadsfri tjänst till alla bostadssökande i Linköping. Genom att skapa en bostadsbevakning får du omedelbara meddelanden via e-post så snart en hyresbostad i Linköping som matchar dina kriterier finns tillgänglig. Det är enkelt och smidigt att avsluta tjänsten när du har hittat din drömbostad.

Om hyresbostaden är för stor så kan du hyra ut ett eller flera rum

Har du råkat hyra en större bostad än du behöver? Då kan vi tipsa om att om bostaden är delbar kan du hyra ut de rum du inte behöver och därmed dela på hyran.

För att kunna göra detta behöver du skapa ett konto som hyresvärd. Att bli hyresvärd och hitta hyresgäster är helt gratis.

FAQ
Genomsnittliga hyreskostnader för en lägenhet i Linköping är cirka 8 000-9 000 kronor per månad.
Ja, områden som är särskilt populära för att hyra bostad i Linköping är Tannefors, Ryd, Skäggetorp och Vasastaden.
Vanligtvis behöver man en giltig legitimation, ett anställningsavtal och en kreditupplysning för att hyra en lägenhet i Linköping.

Filter

Fastighetstyp
  • Pris
  • Upp till 30 000 kr
Rum
  • Storlek
  • Minst 1
Möblering
Bekvämligheter
Logo Close
Ikon för startsida