Ikon för SearchAgent
Bli meddelad

Ta emot uppdateringar av liknande hem direkt.

Ikon för SearchAgent
Bli meddelad

Ta emot uppdateringar av liknande hem direkt.

Ikon för SearchAgent
Bli meddelad

Ta emot uppdateringar av liknande hem direkt.

Ikon för SearchAgent
Bli meddelad

Ta emot uppdateringar av liknande hem direkt.

Hitta hyresbostäder i Malmö på Rentumo

Söker du efter en hyresbostad i Malmö? Rentumo erbjuder ett brett utbud av tillgängliga hyresbostäder i Malmö, inklusive lägenheter, rum, hus och stugor från både privata hyresvärdar och kommersiella bostadsbolag. Vi garanterar säkra och smidiga hyresprocesser och går igenom alla annonser manuellt för att säkerställa kvaliteten på våra annonser. Hitta din drömbostad i Malmö med Rentumo idag!

Det är viktigt för oss att du känner trygghet

Det är av yttersta vikt för oss på Rentumo att du känner dig trygg när du söker bostäder i Malmö genom oss. Vi strävar ständigt efter att ha något för alla, vilket innebär att du kan hitta olika typer av hyresbostäder hos oss, som lägenheter i Malmö, hus i Malmö, rum i Malmö och stugor i Malmö. Vi har även hyresbostäder för dem som söker seniorboende.

På vår sida delar vi med oss av användbara tips och information som kan vara till hjälp när du söker bostad i Malmö.

Hyresbostad i Malmö för en student

Många av de över 24 000 studenterna som studerar på Malmö Universitet bor runt Möllan. Hos Rentumo hittar du ett urval av lediga studentbostäder i Malmö samt tips för alla studenter som söker boende. Att hitta en rumskompis och dela en hyresbostad kan vara ett annat alternativ.

Så här hittar du en hyresbostad i Malmö

Så här hittar du en hyresbostad i Malmö på Rentumo

Malmö har liksom många andra kommuner ett eget kommunalt bostadsbolag med egna kösystem och bostadsköer. Om du inte är säker på var du vill bo, men kanske har fått jobb i Malmö, så kan du börja söka genom olika områden. Hos Rentumo kan du söka direkt på alla lediga hyresrätter i Malmö, eller använda kartfunktionen för att söka runt i hela kommunen.

Största staden i Skåne

Malmö är den största staden i Skåne och mycket eftertraktad, men det finns många vackra hyresbostäder i Malmö kommun eller angränsande kommuner, och det kan vara värt att leta utanför stadskärnan om du till exempel söker ett vackert korsvirkeshus eller en traditionell skånelänga.

Om du ändå föredrar stadslivet och allt kultur- och nöjesutbud som Malmö har att erbjuda, kan du söka efter lediga bostäder i de populära centrala stadsdelarna. De mest centrala områdena är oftast svårast att hitta en hyresrätt i Malmö, och har också den högsta hyran per kvadratmeter. Därför kan det vara värt att leta i per områden som ligger lite längre ut från stadskärnan, men fortfarande inom innerstaden.

Att bo i Malmö

Boende i Malmö - upptäck en livlig och internationell stad! Rentumo erbjuder ett brett utbud av hyresbostäder i Malmö för dig som söker en bekväm och modern bostad. Oavsett om du vill bo nära centrum eller i ett lugnare område utanför stadskärnan, så har vi bostäder som passar dina behov.

Malmö har en unik mix av kultur, natur och nöjen som lockar både svenskar och internationella besökare. Med närheten till Öresundsbron och Köpenhamn har staden också blivit en populär destination för danskar som söker efter en hyresbostad i Skåne.

Så varför inte ta chansen att utforska Malmö och hitta ditt nya hem med hjälp av Rentumo? Vi gör det enkelt för dig att söka efter lediga hyresbostäder i Malmö och hitta en bostad som passar dina önskemål och behov.

Olika områden i Malmö att hyra bostad i

Precis som i många andra storstäder är hyresmarknaden i Malmö överhettad och det är svårt att hitta en mindre hyresrätt. Oavsett om man söker en bostad i stadskärnan eller på en av stadens ytterområden så är konkurrensen om lediga lägenheter stenhård.

Många unga drömmer om att få hyra en bostad i Malmös populära område kring Möllevångstorget, medan yngre familjer gärna bosätter sig i mysiga Slottsstaden. För de med en större budget är Västra hamnen ett populärt val, med närheten till havet och stadens puls. Oavsett vilket område man väljer att söka bostad i Malmö, är det viktigt att vara snabb när nya hyreskontrakt publiceras.

Småstadskänsla

Malmö är en stad som trots sin storlek har en härlig småstadskänsla. Det är en stad som genomgått en snabb utveckling från att ha varit ett grått industriområde till att idag vara en modern, kontinental smältdegel. Trots att Köpenhamn bara är en tågresa på 30 minuter bort, finns det många goda skäl att söka sig till en bostad i Malmö.

Staden på världskartan

Med Skandinaviens högsta byggnad, Turning Torso, har staden satt sig själv på världskartan. Det vridna 54-våningshuset lockar turister i stora skaror. I Västra Hamnen har staden öppnat upp sig mot havet och fått en helt ny stadsdel med miljövänliga och innovativa byggnader samt hyresrätter. På området där Kockums varv tidigare låg finns nu också den 3000 kvadratmeter stora Stapelbäddsparken - en betongdröm för skateboardentusiaster i alla åldrar. Ett av de senaste tillskotten på byggfronten är Malmö Live, en mini-Manhattan med ett nytt konsert- och konferenscenter, en skybar och restauranger som drivs av prisbelönta kockar.

Cykeltur runt staden

I Malmö är cykling det bästa sättet att ta sig runt. Från den pittoreska Limhamn och den tre kilometer långa Ribban med det populära Kallbadhuset och caféer, till stadskärnan med dess livliga nattliv runt det medeltida och kullerstensbelagda Lilla Torg i Gamla Väster och vidare till den pulserande Möllevången. Det är därför enkelt att hitta och bo i bostäder i utkanten av Malmö.

Matlivet i Malmö

Matlivet i Malmö är något alldeles speciellt. På Möllevångstorget samlas handlare varje dag för att sälja sina varor och på de omgivande gatorna kan man hitta allt från läckerheter från Asien till nybakat bröd från Mellanöstern och knaprig falafel till rimliga priser. Här finns också ett överflöd av trendiga restauranger och hipsterbarer, såsom det omtalade Lyran och Söder om Småland.

Parkernas Stad

Malmö kallas ibland för Parkernas stad, och det är inte svårt att förstå varför. I staden finns många gröna oaser, såsom Folkets park som är som ett vardagsrum för många malmöbor. Pildammsparken är också en vacker park som nyligen firade sitt 100-årsjubileum och Slottsparken är känd för sin unika Slottsträdgård med lunch och fika som serveras på Slottsträdgårdens Kafé, där man kan njuta av mat och dryck under körsbärsträd och rosenplanteringar. Om vädret är dåligt kan man sitta inomhus i växthuset istället.

Shoppingrunda i Malmö

En shoppingälskare kan ta en promenad längs stadens gågata, som sträcker sig från Stortorget till Triangeln. Vid Davidshallstorg finns många dolda pärlor som är väl värda att upptäcka. För att nå köpcentret Emporia vid Hyllie kan man ta stadens enda tunnelbana från centralen. Med över 200 butiker är det en riktig shoppingdestination. Besökare kan även njuta av utsikten över Danmark från takträdgården.

Sök hyresbostäder utanför Malmö

När du söker efter lediga hyresbostäder i Malmö via Bostadsportal har du möjlighet att själv välja vilket område du vill söka i. Du kan antingen söka efter typ av bostad eller välja ett specifikt område i Malmö, som till exempel Väster eller Gamla Stan. Dessutom kan du även söka efter hyresbostäder utanför Malmö, såsom Lund, Landskrona eller Helsingborg. Tänk på att beräkna pendlingstiden till området och fundera över om det verkligen är värt att bo centralt som du kanske tror.

Ny i staden Malmö

För den som är ny i Malmö kan det vara klokt att göra ett första besök och undersöka sina behov innan man väljer område att bo i under de närmsta åren. Därefter kan man vidga sin sökning efter lediga hyreslägenheter i staden.

Bevaka hyresbostäder i Malmö

Självklart går det att bevaka lediga hyresbostäder i Malmö på Rentumo. Vi rekommenderar att du skapar en bostadsbevakning, vilket innebär att du får en mailavisering så fort en ledig bostad i Malmö matchar dina preferenser. Du kan anpassa din bevakning så att du endast får rekommendationer om hyresbostäder som är intressanta för dig.

Att bevaka hyresbostäder i Malmö har aldrig varit enklare, och via vår bevakning kommer din sökning att förenklas och därmed blir det ännu snabbare att hitta ditt nya hem. Du kan när som helst avsluta vår bevakning efter att du hittat din hyresrätt i Malmö.

När du hittat en hyresbostad i Malmö behöver du köpa full åtkomst via ett abonnemang för att kunna kontakta hyresvärden. Du kan enkelt kontakta hyresvärdar i Malmö direkt på vår sida och hålla kontakt via vårt meddelandesystem.

Har du hittat en större hyresbostad i Malmö än vad du behöver?

Det kan ibland kännas frustrerande att inte hitta den perfekta hyresbostaden i Malmö och känna att man bara fastnar för bostäder som är alldeles för stora. Kom ihåg att du alltid kan hyra en större bostad och själv välja att bli hyresvärd och hyra ut en eller flera rum som du inte använder. På så vis sparar du också på hyran.

Förutom att du hittar din hyresgäst gratis hos oss på Rentumo, så rekommenderar vi att du använder dig av våra digitala tjänster också helt gratis. Detta för en enklare och mer effektiv hyresprocess. Kolla in vår digitala hyreskontrakt som hjälper dig att hålla koll på den juridiska delen. Ta del av vår digitala flyttrapport för besiktning av bostaden vid flytt in och flytt ut.

FAQ
Vanligtvis behöver du en kopia av ditt pass eller ID-kort, anställningsintyg eller studieintyg samt en inkomstdeklaration. Vissa hyresvärdar kan också begära en kopia av dina senaste lönespecifikationer eller en kreditupplysning.
Ja, det är möjligt att hyra en lägenhet i Malmö som student, men det kan vara konkurrensutsatt eftersom många studenter söker bostäder samtidigt. En lösning kan vara att söka bostad genom din högskola eller universitet eller att söka en mindre lägenhet eller ett rum i en studentkorridor.
Utöver hyran kan du förvänta dig att betala en deposition, som vanligtvis motsvarar en till tre månadshyror, samt eventuella avgifter för värme, el och vatten. Vissa hyresvärdar kan också ta ut en förmedlingsavgift eller andra administrativa avgifter.

Filter

Fastighetstyp
  • Pris
  • Upp till 30 000 kr
Rum
  • Storlek
  • Minst 1
Möblering
Bekvämligheter
Logo Close
Ikon för startsida